Geen omkijken meer naar je databundel hebben

sim only

sim onlySmartphones worden tegenwoordig natuurlijk zeer regelmatig gebruikt. Veel mensen zouden zich geen leven meer kunnen voorstellen zonder smartphone. Bij een dergelijke telefoon hoort natuurlijk ook een mobiel internet abonnement, waarmee je ook buiten de deur op het internet kunt.

Tijdens de introductie van mobiel internet was dit vaak onbeperkt beschikbaar. Nadat de populariteit sterk toenam, is hier verandering in gekomen. Veel providers hebben nu een databundel, waar je dus vooraf een aantal MB’s of GB’s inkoopt. Als je over dit limiet heen gaat, zal er moeten worden bijbetaald. Vergelijkbaar met een bel bundel dus.

Providers die onbeperkt internet aanbieden

Dat er een limiet om de data zit is voor sommige consumenten een flinke beperking, aan het einde van de maand komen ze er namelijk achter dat er veel meer data verbruikt is. De kosten hiervoor kunnen flink oplopen. En als dat is een keertje gebeurd is het nog niet zo heel erg, maar wanneer dit structureel gebeurd kan het flink in de papieren gaan lopen. Bepaalde providers zagen hier een gat in de markt en kwamen opnieuw met het sim only met onbeperkt internet abonnement, waarbij de databundel dus niet meer van toepassing is. Net zoals bij de introductie van internet op de mobiele telefoon het geval was. De consument kan in dit geval overigens alleen kiezen voor een sim only abonnement en dient dus voor een eigen toestel zorg te dragen.

Prijziger dan een regulier abonnement

De aanbieders van het onbeperkt internet is overigens wel een stuk prijziger dan een regulier abonnement is. Zo vreemd is dat natuurlijk ook niet, want de provider kan van te voren niet inschatten hoeveel data er verbruikt gaat worden. Toch zullen veel gebruikers die structureel over hun bundel heen gaan er flink door kunnen besparen. Ook het feit dat men nergens naar om hoeft te kijken is natuurlijk wat waard. Steeds meer gebruikers kiezen hier dan ook voor. Het feit dat men zelf voor een telefoon moet zorgen is natuurlijk ook geen probleem, vaak kan er met de huidige smartphone nog wel een tijdje door worden gegaan. Zeker wanneer deze flink wordt opgeschoond.