Inboedelverzekering: goedkoop is duurkoop?

inboedelverzekering

Je wilt graag goed verzekerd zijn, maar je wilt ook zeker niet te veel betalen. Heb je je inboedelverzekering goedkoop en heb je dus bij schade hogere kosten? Of betaal je liever iets meer voor de zekerheid dat alles geregeld is?

Kleine lettertjes in de polis

inboedelverzekeringHet vergelijken van verzekeringen is tegenwoordig een stuk makkelijker dan voorheen. Er zijn minder kleine lettertjes en online zijn er verschillende goede vergelijkingssites. Dat scheelt je een boel werk, want je hoeft niet meer alle voorwaarden door te spitten.

Je vult eenvoudig je gegevens zoals je postcode, huisnummer en gezinssituatie in en vaak is dit voldoende om een premieberekening van verschillende maatschappijen te krijgen. Misschien heb je de neiging om automatisch voor de inboedelverzekering goedkoop te kiezen. Logisch. Maar bekijk ook zeker de voorwaarden.

Lekkage waterschade

Stel er is lekkage en je televisie heeft waterschade: deze is niet meer te redden. Dit valt in veel gevallen onder je inboedelverzekering. Maar de ene maatschappij vergoedt de dagwaarde en de andere maatschappij nieuwwaarde.

Een televisie van 5 jaar oud is bijna niks meer waard en je ontvangt op basis van de dagwaarde misschien maar €75,-. Op basis van nieuwwaarde ontvang je wellicht €800,-. Als je zelf voldoende spaart kun je prima een inboedelverzekering goedkoop afsluiten. Maar heb je niet zo’n grote spaarpot dan kan het wel eens verstandig zijn om iets meer te betalen, zodat je bij schade toch je spullen kunt vervangen.

Een inboedelverzekering goedkoop afsluiten hoeft dus beslist niet verkeerd uit te pakken, maar het moet wel jou en je financiële situatie passen. Doe dus online een vergelijking en kies wat het beste bij je past.