Ramsey Nasr blijkt voice-over Concertgebouworkest

voice over in laten spreken

voice over in laten sprekenDe meeste mensen kennen hem wel: Ramsey Nasr. Hij is een bekende dichter, schrijver, essayist, acteur, regisseur, enz. En aan dit indrukwekkende rijtje kan nu ook ‘Nederlandse voice-over’ worden toegevoegd, want VoiceCowboys signaleerde dat hij de voice-over is in de reclames van het Concertgebouworkest. Scherpe oortjes dus bij het voice-over bedrijf!

Wat is idee van de reclame? Het Koninklijk Concertgebouworkest wil met de marketingcampagne het draagvlak voor klassieke muziek gaan verbreden. Want, we worden dagelijks overspoeld met informatie en prikkels zo is de gedachte. Maar luisteren we nog wel echt, vraagt men zich hardop af. Luisteren is belangrijk, iets dat voice-overs meestal wel onderschrijven, zo wordt duidelijk in dit voice-over artikel.

De kunst van het luisteren is het oefenen en onderhouden, dat weet iedereen wel. Muziek kan daarbij enorm helpen, ook dat is bekend. Zo leert klassieke muziek ons mensen beter luisteren, naar zichzelf én naar anderen, wat fijn is. Het Concertgebouworkest moedigt daarom mensen aan om open te staan voor klassieke muziek als genre. Een mooie boodschap want het orkest gelooft in de kracht van klassieke muziek en wil dat vertellen.

Voice-over teksten ook van Ramsey Nasr

Voor de marketingcampagne kregen onbekende en bekende mensen (zoals Chris Zegers, zangeres Do en Hanna Verboom als bekende Nederlanders) een luisteradvies op maat van de experts. Zo weten ze nog beter hoe ze moeten luisteren naar klassieke muziek. De reclamercampagne bestaat uit een merkfilm (met voice-over teksten en de voice-overs van Ramsey Nasr), films van de luisterervaringen van bekende en onbekende Nederlanders, radiospots en online communicatie. Ik vind dat de stem van Ramsey Nasr goed bij de campagne past.

Je hoort dat het een schrijver is die mooie verhalen kan vertellen. Een verhaal dat nu dus in deze campagne wordt verteld. Ik ben benieuwd of andere mensen het ook zo’n mooie voice-over stem vinden. Ik vind hem in ieder geval goed geslaagd. Benieuwd of VoiceCowboys ook nog tips heeft hoe mensen voice-over kunnen worden, want als je meer over het vak leest wil je het zelf ook.