Wat is de meerwaarde van vitamine winkels?

Multivitaminen en multimineralen zijn de meest gebruikte supplementen ter wereld. Geen wonder dat er ook steeds meer vitamine winkels zijn in Belgie en Nederland. Wat is de meerwaarde van een vitamine winkel voor jou? We doken in de wondere wereld van winkels voor je gezondheid.

Vitaminen voor de gezondheid

Sommige mensen geloven dat vitaminen de gezondheid kunnen verbeteren, slechte eetgewoonten kunnen compenseren en zelfs het risico op het ontwikkelen van chronische ziekten kunnen verminderen.

Multivitaminen in de winkel

Multivitaminen zijn supplementen die veel verschillende vitamines en mineralen bevatten, soms naast andere ingrediënten.Aangezien er geen standaard is voor wat een multivitamine is, varieert hun voedingssamenstelling per merk en product die je in de vitamine winkel kunt vinden.

Welke vitamines zijn er in winkels?

Vitamines zijn verkrijgbaar in vele vormen, waaronder tabletten, capsules, kauwgummies, poeders en vloeistoffen. De meeste vitaminen moeten een of twee keer per dag worden ingenomen. Zorg ervoor dat u het etiket leest en de aanbevolen doseringsinstructies op het etiket of van een deskundige in de winkel opvolgt.

Waar kun je vitaminen nog meer kopen?

Multivitaminen zijn niet alleen in vitamin winkels verkrijgbaar, maar tevens in apotheken, grote discountwinkels en supermarkten, alsmede vitamine webshops online.

Wat zit er in multivitamines?

Dertien vitamines en ongeveer 15 mineralen zijn essentieel voor uw gezondheid en worden vaak samen als multivitamines verkocht. Velen produceren enzymen en hormonen, versterken uw immuniteit en zij zorgen ervoor dat uw zenuwen en organen optimaal blijven functioneren.

Voedingsstoffen van vitamines en mineralen

Je lichaam heeft trouwens deze voedingsstoffen ook nodig voor reproductie, onderhoud, groei en de regulatie van alle lichaamsprocessen. Multivitamines kunnen veel van deze vitamines en mineralen bevatten, maar in verschillende hoeveelheid. Ze kunnen ook andere ingrediënten bevatten, denk hierbij aan kruiden, aminozuren en vetzuren.

13 vitamines en ongeveer 15 mineralen zijn essentieel voor uw gezondheid.

Vitaminen supplementen

Omdat de autoriteiten voedingssupplementen niet zo strikt reguleert als medicijnen, kunnen sommige vitamine c supplementen hogere of juiste lagere niveaus van sommige voedingsstoffen bevatten, dit is zeker iets om op te letten.