Pakket met spoed bezorgen

pakket

Je bent ondernemer en krijgt een telefoontjes van een belangrijke klant. Hij heeft een onderdeel nodig voor een machine dat jij toevallig op voorraad hebt liggen.

Omdat het een belangrijke klant is voor je bedrijf, wil je deze zo snel mogelijk helpen. Zijn bedrijfsproces is namelijk afhankelijk van dit onderdeel en je wilt hem hiermee uit de brand helpen. Het onderdeel moet dus direct worden afgeleverd op locatie.. wat doe je nu? Een pakket verzenden via de post gaat te lang duren.. dus je schakelt een koeriersdienst in Amsterdam in!

Waar moet je op letten?

pakketAls je al een vaste koeriersdienst hebt voor deze spoedzendingen, dan kun je daar natuurlijk gebruik van maken. Maar veel bedrijven hebben dit nog niet. Het is nu direct een goed moment om hiernaar te gaan zoeken. Als je eenmaal een goede ervaring hebt gehad met een koeriersdienst, dan zul je hier in de toekomst vaker gebruik van gaan maken.

Om te beginnen is het natuurlijk van groot belang dat je een partij vindt die je kunt vertrouwen. Zaken doen is nog steeds voor een groot deel gebaseerd op vertrouwen. Maar hoe kom je daarachter? Simpelweg door het uit te proberen. Het is logisch dat je dit liever niet gaat uitproberen bij een eerste belangrijke zending. Daarom raden wij aan om eens rond te bellen in je netwerk. Veel bedrijven maken gebruik van koeriersdiensten in de regio Amsterdam, dus iemand kan je vast een aanbeveling geven. Ook LinkedIn kan je vaak snel een aanbeveling geven, door de vraag neer te leggen bij je netwerk op het sociale platform.

Maar ook niet onbelangrijk is natuurlijk de prijs die de koeriersdienst rekent. Omdat het om een spoedrit gaat, worden er meestal kosten in rekening gebracht per kilometer. Deze kosten krijg je vaak achteraf gepresenteerd in de vorm van een factuur. Wel ga je van te voren een afspraak aan voor de kilometer prijs. Het kan per koerier uiteraard wat verschillen. Maar aangezien het vaak om relatief lage bedragen gaat (voor bedrijven) is goedkoper niet altijd het beste. Je wilt de beste service en dat jouw klant de producten snel krijgt aangeleverd.

Hoe werkt het als je een koerier inschakelt?

koeriersdienstZoals gezegd zal een koerier meestal veel spoed ritten uitvoeren. Het eerste contact wordt dan meestal ook via de telefoon gelegd. Je geeft aan wanneer een pakket opgehaald moet worden, waar het naartoe moet worden vervoerd en andere belangrijke informatie. Als het om een spoedzending gaat, dan zal de koerier meestal direct iemand sturen om het op te halen. Het grote voordeel is dat het pakket op de zaak  kan worden opgehaald, je hoeft dus niet zelf ergens naartoe te gaan. Dit scheelt tijd en kosten.

Zodra de koerier het pakket heeft opgehaald op locatie, gaat deze direct op pad naar de bestemming om het pakket af te leveren. Vaak zal deze ook de contact informatie van de klant hebben om contact op te nemen. Mocht er onderweg vertraging zijn, dan kan deze contact houden met de klant en ervoor zorgen dat dit in goede banen verloopt. Zo heeft de klant het pakket of het onderdeel op tijd, wat er ook gebeurd.