Wat zijn de tarieven van een voice over?

Het is een veelgestelde vraag: wat zijn nou redelijke tarieven voor een professionele voice-over? Dat is nog niet zo’n makkelijke vraag, want stemacteurs zijn er in alle soorten en maten, accenten of dialecten waardoor de tarieven voice over kunnen variëren.

Bij voice-over casting is het belangrijk dat een acteur de passie voor dit vak met het stemmenbureau deelt. Je kunt van elke stemacteur van tevoren een voice demo beluisteren. Maar je kunt ook bij specialisten om advies vragen bij de selecte van een geschikte stemacteur.

ZZP voice-over tarieven

Waarom is dit belangrijk? Nou, mocht het achteraf geen goede match blijken tussen de zzp voice-over stem en jouw productie, maakt een professioneel stemmenbureau daar uiteraard geen probleem van en gaan zij in gesprek met de zzp’er die je klus zou inspreken. Het bureau neemt dus het risico voor jou. De voice-over tarieven zijn dus wat dat betreft niet enorm van belang.

Verder kun je bij stemmenbureaus gebruikmaken deskundige copywriters. Door middel van deze samenwerking kunnen zij goed helpen met het schrijven van de perfecte voiceover teksten voor jouw opname. Een kleine verandering in je tekst kan namelijk een groot verschil maken in de uiteindelijke vorm van je productie.

Betaalbare voiceover tarieven

Kwaliteit is dus in het gehele werkproces belangrijk als het gaat om betaalbaar bedrijfsfilms inspreken. Daarom biedt een bureau als One Media naast het voice-over inspreken ook een copywriting dienst aan. Belangrijk daarom welke services bij de voiceover tarieven inbegrepen zijn, want zo krijg je meer waar voor je geld. Overigens betaal je vaak per woord, al zijn er ook stemacteurs die een uurtarief in rekening brengen.

Tarieven voice-over & stemmenbureau

Tenslotte is er een stemmenbureau dat zelfs gratis nabewerking levert bij de basis tarieven voor een voice-over. Door middel van (audio) nabewerking zorgen zij ervoor dat jouw voice-over op elk apparaat helder en zuiver hoorbaar is en dat dit de kwaliteit van de voordelige stem ten goede komt. Door deze dienst bespaar je wederom op je voice over tarieven aangezien je hiervoor geen externe voice-over studio hoeft in te huren.